Un servei d’innovació i Transferència de Coneixement és un servei ofert en un àmbit territorial (Catalunya Central), que engloba el sector de l’eficiència energètica, dirigit tant a empreses, institucions o a la comunitat educativa.

La finalitat última del servei és esdevenir un pol de coneixement mitjançant la col·laboració amb les empreses o institucions de la seva àrea d’influència. Així qualsevol empresa en el moment d’iniciar un procés d’innovació o transferència de coneixement, hauria de tenir com a referència la FP.

Com a efecte del servei, les empreses veuran incrementada la seva competitivitat. Així doncs un servei d’innovació i Transferència de Coneixement del cicle d’eficiència energètica ha de ser capaç d’oferir solucions. La manera d’oferir aquestes solucions a les empreses, és col·laborant amb elles a promoure la innovació. Per això, cal començar de forma modesta amb petits projectes que assegurin l’èxit i ajudin a crear la base d’una bona reputació. Amb el temps, els projectes ja aniran essent més ambiciosos i els participants en cada grup aniran acumulant coneixement que podran revertir, no només a les empreses sinó també als nostres alumnes.

Tenint en compte tot l’exposat fins al moment, el que s’està fent a l’institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada, ha estat crear un servei que ofereix innovació i transferència de coneixement en projectes d’eficiència energètica i energies renovables, com ara auditories energètiques globasl o parcials en edificis. No es dóna el fenomen de competència, al contrari, en ocasions s’ha ofert la possibilitat de col·laborar en projectes determinats que poden afaborir ambdúes parts.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>